Löpning 10,75km med löpsällskap halva sträckan...

Efter lite inledande påsk aktiviteter med min och min systers familj slog jag följe med min systerdotter på en löprunda hem till dem efteråt. Tanken var att det skulle bli lugn löpning hela vägen, men hon fick håll efter drygt tre kilometer så det fick bli lite promenader sista delen.
Det var riktigt trevligt att ha någon att sällskap på löprundan och jag hoppas att det inte var första och sista gången...

Väl framme i hos dem vände jag åter hemåt och löpte ensam hem i lite raskare tempo.
Första kilometern på vägen tillbaka gick lite väl fort, då det var en redig nedförsbacke som gav fart.
Känner mig annars ganska pigg i benen även om förkylningen fortsatt håller sig kvar och inte vill släppa taget från mig.

Summering av löprundorna där första delen var 5,75km på 43m:22s med snittpuls på 133. Den andra sträckan på 5km på 27m:13s hade jag en snittpuls på 163.

Min tredje halvmara...

Efter flera dagars förkylning gav jag mig idag ut på en längre löprunda. Härligt väder med solsken och ett par plusgrader i solen. Var lite osäker på om det skulle vara isigt eller inte så dubbskorna åkte på, vilket i efterhand var fel beslut då 99% av sträckan var ren och torr asfalt.
Målet var att hålla en hyfsad låg puls, men den steg ganska snabbt och jag fick lugna tempot flera gånger. Misstänker att förkylningen gjorde sitt till då den inte helt har gått ur kroppen.

Löprundan blev min tredje sträcka motsvarande halvmaraton och även denna gång kapade jag tiden med ett par minuter, även om orken tröt sista kilometrarna och det blev ett par kortare promenadvilor.
Det kändes annars skönt att komma ut igen på en löprunda då jag gjorde en veckas uppehåll.
 
Löprundan kan summeras med 21,2km på 2h:09m:56s med en snittpuls på 161.

Nytt personbästa på milen 56:08

Kände lite spring i benen inför dagens löprunda, mycket då det var soligt väder med ett par plusgrader i solen. Försökte hålla löpsteg hela rundan igenom vilket jag också gjorde, därav nytt PB på milen.

Visst känner jag fortsatt av en molande smärta i vad jag nu misstänker är svanskotan efter att ha googlat ytterliggare på mina besvär efter mitt fall på isen för ny två veckor sedan. Om det stämmer skall smärtan gå över inom 2-3 veckor vilket skulle innebära att jag bör vara smärtfri helt om en vecka.
Även om pulsen har hög under rundan så gick det bra och slapp mjölksyra under rundan.
Ser fram emot att försöka hålla samma tempo på ett halvmaraton för att klara mitt mål om att få en tid under två timmar.

Summeringen av dagens löprunda 10km på 56m:08s med en snittpuls på 163.

Klart med nytt jobb...

Idag fick jag klart med nytt jobb. Som jag skrev i ett tidigare inlägg hade jag fått vidare i rekryteringsprocessen efter att ha varit på intervju för två veckor sedan. 
Nu kan jag meddela att jag ska arbeta som Vägtrafikledare på Trafikverket från och med 1 april. 
 
Det kommer bli en utmaning att börja med något nytt och det ska bli kul att få arbeta med något som står alla nära, dvs vägar och trafik.

Fem kilometer fartlek

Det smärtar fortfarande i ryggslutet då jag tar löpsteg, eller snarare då jag landar på fötterna efter löpstegen. Det går bättre att jogga då det inte belastar på samma sätt. Jag hoppas att smärtan ska gå över snarast.

Inledde dagens löpning med två lugna kilometer för att sedan testa lite intervaller om än inte i max tempo, men det räckte för att få lite flås.

Vädret under dagen var kyligt men med solsken, nu under kvällen var det 7-8 minusgrader och kylan bet lite på kinderna. Tyvärr känns det lite som att vintern har hittat tillbaka, nu när vårkänslorna just har hittat hit och de ljusa timmarna på dagarna har blivit fler.

Dagens löprundan summeras med 5km på 30m:01s med en snittpuls på 154.

Tre goda gärningar...

Idag har jag varit en hjälpande hand vid tre tillfällen och det kändes riktigt bra!
 
1. När jag körde upp bilen mot garaget för att ställa in bilen var det en granne som frågade om hjälp då han hade slut på bensin i bilen och hade fel och för tjockt munstycke på bensindunken, då den inte gick ner i bensintanken. Snäll som jag var ställde jag upp med en hjälpande hand hämtade en grön bensindunk med rätt typ av munstycke så att han kunde fylla på med bensin.
Efter att jag gått in kom han och ringde på dörren, då det visade sig att bilen fortfarande inte gick att starta utan att batteriet var slut. Jag har inga startkablar men väl en batteriladdare som vi använde för att få fart på bilen.
Han tackade ödmjukast för hjälpen.
 
2. När jag senare satt i köket såg vi en annan granne som stod på knä och försökte hacka bort is vid sin grind. Då kom jag att tänka på att jag hade tösalt i en hink på altanen. Öppnade därefter dörren och erbjöd dem en liten hink med tösalt för att hjälpa dem få bort isen.
Någon timme senare knackar det på dörren och de kommer över med en liten blomma som tack för uppskattningen. Riktligt trevligt.
 
3. När jag ytterliggare ett par timmar senare varit ute på min löprunda och avslutade med en promenad hem sista biten hem, såg jag en man med rollator som hade det besvärligt vid en snödriva. Snäll som jag var erbjöd jag även honom hjälp genom att hålla i rollatorn samtidigt som han tog sig över snökanten som var upplogad tidigare i vinter. Fick ett uppskattat tack för hjälpen när han kommit på säker mark igen och jag därefter fortsatte min promenad hem.
 
Det är inte alla dagar som man som idag får möjlighet att göra så här många goda gärningar på en och samma dag.

Snart är kanske ledigheten slut..?

Har inte uppdaterat här hur det går i mitt sökande efter en ny sysselsättning på länge. Status är fortfarande att jag inte har klart med något nytt jobb ännu...
 
Men jag har iallafall gått vidare till steg två efter att jag för två veckor sedan var på anställningsintervju. Vill inte meddela här vilken arbetsgivare eller tjänsrt det gäller då inget ännu är klart, men de har återkopplat att jag är aktuell för tjänsten efter att de ha varit i kontakt med mina referenter. 
 
De ska återkomma med slutligt besked senare i veckan, kanske redan imorgon, så nu håller vi tummarna.

Spricka i mitt bäcken?

Det var en önskedröm att inte min vurpa på isen skulle påverka min löpning. Första veckan var inte så farlig men nu har jag svårt att sitta ibland och det gjorde att jag drog mig från att gå ut på en löprunda i helgen och även igår. Gjorde ett försök idag med en löprunda för att känna efter och det känns lite svårt att ta ordentliga löpsteg utan jag fick hålla mig till att jogga.
Då jag googlat runt lite misstänker jag att jag har fått en bäckenspricka om än inte stor, men mer irriterade. Överväger om jag ska låta en läkare kontrollera det eller inte, för det kan ju kännas bra att få en diagnos.

Pulsmätningen fungerade däremot bra idag. Beställde ett nytt pulsband från Polar som jag blev tipsad om och det fungerade bra. Vi får se om jag ska skicka in hela pulsmätaren till Garmin eller om jag struntar i det om nu Polarbandet fungerar, utvärderar och avvaktar.

Löprundan idag gick annars i vinterns tecken med stundvis kraftig snöblåst i en temperatur omkring nollan. Det är fortfarande isigt på sina håll och det var fortfarande dubbskor som gällde.
Jag tog inte ut mig allt för mycket idag då jag inte kunde springa på och sträcka ut stegen.

Summeringen av dagens runda på 9km, 58m:11s med en snittpuls på 150.

Löpning 10km i strålande solsken...

I dag kändes det som jag återhämtat mig tillräckligt från min halkolycka i söndags, då jag var ute och gick med familjen och landade med ett hårt fall på ryggslutet.

Vackert väder med sol om än med ett par minusgrader gjorde att det idag fredag var utmärkt löpväder. Visst var det mycket is på flera ställen, men med dubbskorna gick det bra och jag hade bra fäste.
Löprundan gick bra och jag kände inte någon smärta från fallet som störde löpningen. Det som känns av på vissa löppass kan vara att jag blir lite trött i mina knän, vilket jag gjorde också idag med ett par kilometer kvar av rundan.
Gjorde milen på under timmen, även om inte tiden var något fokus idag.

Pulsbandet som strular skall jag reklamera och har redan varit i kontakt med Garmin om att skicka in det till dem. Idag missade jag att fukta kontaktytorna med vatten eller Blågel varav det är trolig orsak till varför pulsen var låg första delen av dagens löprunda.

Summeringen av dagens runda blev 10km på 59m:10s.

21,2km i växlande väderlek...

I dag gav jag mig ut på mitt andra långpass motsvarande en halvmara. Starten gick i ett par minusgrader med lätt snöfall och gick sedan över till vindbyar för att sedan övergå till fint och värmande solsken med ett par plusgrader.
Visste inte riktigt hur jag skulle klä mig idag men så här efteråt kan jag konstatera att jag hade för varma kläder.
Första milen gick bra och jag kände att jag löpte på rätt bra även om det upplevdes som ganska lugnt. Andra halvan av rundan gick tyngre och jag fick ta ett par promenadvilor samtidigt som jag fyllde på med vatten och energi.
 
Noterar att pulsbandet inte heller ville vara med så bra andra halvan av rundan då det delvis saknas pulsvärden från rundan. Däremot var jag ordentligt slut när jag tagit mig runt distansen och pulsen måste varit mycket nära max.

Med dagens runda har jag nu i år avklarat två löprundor på halvmaraton distans, dagens tid blev 2h:11m:36s.