Det började med att jag var en soffpotatis...

 

Som över en natt bestämde jag mig för att ta tag i min hälsa. Jag som inte sprungit på många år och inte ens idrottat sedan jag spelade pojkfotboll på 80-talet.

Den 23 juni 2012 ställde jag mig på vågen som visade på 106,5kg. 

 

Efter att ha googlat runt på nätet bestämde jag mig för att inleda med en kur från Modifast för att få ner vikten och samtidigt börja med löpning för att få upp konditionen.

 

Så med start 1 juli inledde jag med två veckors diet genom att endast dricka Modifast shakes och vatten.

 

Började även med promenader på 5km där jag efterhand började småjogga. Första rundorna orkade jag med 100-300m löpning innan jag blev tvärslut.

 

Efter första veckans diet och promenader visade vågen att jag minskat 5,5 kilo i vikt, vilket gav mig ytterliggare inspiration att fortsätta.

- - -

 

Nu har det gått nära precis ett halvår och jag har gått ner drygt 10 kilo sedan jag började och fått mycket bättre kondition av löpningen. 


Bortsett från några veckor med skador och rehabilitering så försöker jag hålla rutin med att springa minst 5km tre till fyra gånger i veckan. Som längst har jag springit 14km.

 

Löpningen gör att jag får tid för mig själv, antingen för att lyssna på musik eller för att fundera på ett och annat. Något som sporrade mig i början med löpningen var att köpa nya prylar iform av löparkläder, bra skor och en GPS-klocka för att mäta löparsträcka och föra att ha koll på pulsen.
Det är och har varit spännande att kunna följa upp utvecklingen övertid och gå tillbaka och och se hur löpningen utvecklats och hur konditionen förbättras över tid. Loggar mina löprundor på Jogg.se och Endomondo, så är det någon som vill kika eller följa mig där så är ni välkomna.

 

För att ytterliggare sporra mig och mål med löpträningen anmälde jag mig i höstas till Göteborgsvarvet den 18 maj, vilket gör att jag lägger upp min löpträning för att kunna springa mitt första halvmaraton (21km) på omkring 2 timmar.

 

Nu under jul och nyårshelgerna har kosthållningen varit sämre och känningar i höger knä har gjort att jag gjorde ett uppehåll i löpningen på nära två veckor. Det kändes då jag gav mig ut på årets första löprunda den 1 januari. Rundan kändes tung och de extra kilon jag lagt på mig över helgerna gjorde sitt.

 

Då det nu gått 6 månader sedan jag körde Modifast diet, ger jag mig nu in på det igen. Kommer köra på någon vecka för att se hur det går. För hoppningsvis kommer jag under 90-kilos strecket som är ett delmål i satsningen på min hälsa.

- - -

 

Den här bloggen har jag har jag skapat för att dokumentera mitt äventyr om hälsanoch löpningen men även mitt liv som pappa till mina döttrar Holly 2,5 år och Bonnie 1,5 månad. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback